Wat gebeurde er in de spelerstunnel van Old Trafford? "Een hoop kleine kinderen bij elkaar"

12 december 2017
De Engelse media geraken maar niet uitgepraat over de incidenten na afloop van Manchester United-Manchester City. De versies van beide clubs zijn zeer uiteenlopend, maar de Engelse voetbalbond onderzoekt de zaak. HLN-journalist Kristof Terreur gaf in "De Ochtend" een woordje uitleg. "Er zullen nooit bewijzen op tafel komen."

"Bij City wijzen ze Lukaku aan als een van de flessengooiers"

De Engelse media hebben het over een heuse knokpartij in de spelerstunnel van Old Trafford, maar wat was er nu echt aan de hand?

"Er is een massale vechtpartij geweest tussen een 30-tal mensen", vertelt Premier League-watcher Kristof Terreur in De Ochtend. "Er werden met Romelu Lukaku en Vincent Kompany ook twee Belgen genoemd."

"Alles is begonnen met de luide muziek in de kleedkamer van City, iets waar José Mourinho zich blijkbaar aan ergerde. Er zijn woorden gevallen en alles is ontploft in de spelerstunnel."

"Het is eigenlijk pas uitgekomen toen Mikel Arteta, de assistent van Pep Guardiola, 's avonds in een restaurant opdook met een grote hoofdwonde."

"De beide clubs hebben het opstootje dan bevestigd en begonnen elkaar te beschuldigen. Bij City wijzen ze naar Lukaku als een van de flessengooiers. Maar of hij Arteta geraakt heeft, is niet zeker."

FA zal niets kunnen doen met getuigenverslagen van beide clubs"

Zijn er dan echt rake klappen uitgedeeld? Kristof Terreur: "Volgens een getuige is er veel in de lucht geklopt. Het was een hoop kleine kinderen bij elkaar in de tunnel, zeker?"

Wat kunnen de gevolgen zijn? "Ik denk dat er enkel boetes gegeven zullen worden voor het niet in de hand houden van spelers. De scheidsrechter heeft niets gezien en heeft niets opgenomen in zijn rapport."

"De Engelse bond is afhankelijk van de getuigenverslagen van de clubs, maar die lopen nogal ver uit elkaar. Daar zal de FA nooit iets mee kunnen doen. Er zullen nooit bewijzen op tafel komen."

Bron: sporza.be

Beluister het interview met Kristof Terreur:

Lees ook:

Radio 1 Select