Wat is het gezondheidsbeleid op jouw werk?

5 maart 2015
Frietkramen, hamburgertenten, snoepwinkels: overal staan ze, en overal smeken ze om onze aandacht. Op het werk is net hetzelfde: er is vaak een groot aanbod koffiekoeken en desserts, en er is een vaste frietdag. Moeten bedrijven meer aandacht aan gezond voedsel besteden?

foto © freeimages.com

 

Bij Google in Brussel moet je alvast letterlijk door de knieën om aan een klein stukje chocolade te raken. Het is een kleine ingreep, maar het maakt wel verschil.

Wat als alle bedrijven gezond voedsel nu eens op de eerste plaats zouden zetten? Panorama gaat er vanavond dieper op in, om 21u35 op Canvas.

Ook wij voeren de discussie:

REAGEER

Hoe zit dat in jouw bedrijf? Kan je er ook groenten en fruit kopen? Of zitten de automaten vol met chips en snoep?

Krijg je ook de kans om te bewegen op het werk? En vind je dat een goede zaak? Of is het eerder betuttelend?

 

 

Maar er is nog veel werk aan de winkel. Zo liet luisteraar Sueann Vandeputte, die in een bedrijfskantine werkt, ons weten dat ze vragen heeft bij de gezonde maaltijden die daar worden aangeboden. Vandaag is dat bijvoorbeeld "Croque Monsieur". Maar het is helaas wel wat de klant wilt. "Als we écht gezonde maaltijden zouden aanbieden, dan wil de klant het niet".

 

@hautekiet ik werk in een bedrijfskantine en stel me serieuze vragen bij de 'gezonde' voeding die we serveren.

— Sueann Vandeputte (@Saigaatje) March 5, 2015

Radio 1 Select