Wat is het griezeligste dat jij ooit meegemaakt hebt?

25 oktober 2019
Het is weer de tijd van het jaar. Het wordt donkerder, de eerste pompoenen en als monstertje verklede kinderen verschijnen in het straatbeeld. Want dat vieren we sinds enkele jaren hier ook: het grote Amerikaanse griezelfeest Halloween Want het kan deugd doen om een beetje griezelige dingen aan mekaar te vertellen. En niks zo griezelig als de verhalen die we aan mekaar vertellen, die we zelf ooit meemaakten. Raadselachtige, rare gebeurtenissen.

Wat is het griezeligste dat jij ooit meegemaakt hebt?
Stuur ons je verhaal en dan jagen we elkaar even de stuipen op het lijf. dewereldvansofie@radio1.be, sms 5680 of stuur het door via de Radio 1 app.

Waarom zijn griezelige verhalen zo onweerstaanbaar? Of griezelfilms. Ze tonen alles wat je niet wil zien en toch genieten we ervan. Bram Vervliet, professor in de biologische psychologie aan de KULeuven.

In Aalst kan je elk jaar met al je angsten terecht in The Horror Maze. Achter Café Coaster bouwen enkele griezelfanaten elk jaar een gigantisch groot spookhuis, met smalle gangetjes en een 20tal rondspokende acteurs. Lotte De Caluwé ging er vorig jaar eens door en is daar vandaag nog altijd niet van bekomen.