"Wat ik heb gezegd, kan absoluut niet"

3 januari 2018
Boef begrijpt de commotie over zijn vrouwonvriendelijke uitspraken, maar heeft die naar eigen zeggen niet zo bedoeld. Dat zegt de Nederlandse rapper in "De wereld vandaag" op Radio 1. Op Instagram stelt hij dat mensen zijn fout misbruiken om racistische beledigingen naar zijn hoofd te slingeren.

De mediastorm waarin Boef is terechtgekomen na vrouwonvriendelijke commentaren op sociale media, gaat voorlopig niet liggen. Toch begrijpt hij naar eigen zeggen de commotie, zo zegt hij in "De wereld vandaag" op Radio 1.

"Ik vind het niet leuk, maar het is wel terecht", zegt hij. "Wat ik heb gezegd, kan absoluut niet. Ik begrijp het wel, alleen heb ik het niet zo bedoeld."

"Ik ben een publiek figuur. Sommige uitspraken kan ik niet doen, dat snap ik. Maar ik blijf een mens. Als je bijvoorbeeld ruzie hebt met je broer, zeg je dingen die je helemaal niet meent. De volgende dag zeg je dan sorry."

"Ik heb dingen gezegd die ik helemaal niet meen. Ik word nu weggezet als een man die vrouwen haat. Ik schaam me daar kapot voor. Het is niet zo, maar ik heb mezelf in die situatie geplaatst. Ik hoop gewoon dat er een uitweg is."

Boef zegt voorts dat hij begrijpt dat sommige radio-dj's zijn muziek niet meer willen draaien. Hij wil hen opnieuw overtuigen door goeie muziek te maken, zo zegt hij.

"Mensen gebruiken mijn fout om mij kapot te maken en dood te wensen"

Op Instagram heeft Boef eerder vandaag al op de commotie gereageerd. In een post stelt hij dat mensen zijn fout misbruiken om hem racistische beledigingen naar het hoofd te slingeren.

"Ik krijg duizenden racistische reacties van mensen die mij sowieso nooit iets gunde (sic)", zegt hij. "Nu gebruiken ze mijn fout om mij kapot te maken en zelfs letterlijk dood wensen!!"

"Kijk, je mag mij afrekenen en uitschelden om wat ik heb gezegd. Maar om dit als excuus te gebruiken om nu vrij discriminerende taal naar mijn hoofd te slingeren maakt jou niet beter dan mij (sic)."

In nog een andere post haalt Boef een tweet van de Nederlandse extreemrechtse politicus Geert Wilders door de mangel:

Lees meer hierover via vrtnws.be