Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

De Wereld van Sofie

Wat is jouw strafste verhaal?

vr 30 okt. - 11:02

De laatste maanden werd duidelijk hoe belangrijk goede verhalen zijn. Ook de verhalen die de mensen rondom je vertellen. Soms een verhaal dat je al kent, maar da’s niet erg, want die kan dat zo sappig vertellen. En als verhalen zo leuk of spannend of gek zijn, is het niet erg is dat die vriend of dat familielid het maar blijft vertellen. Die verhalen, daar zijn we naar op zoek vandaag. Want ze kunnen ons troosten en afleiden, en dat kunnen we gebruiken dezer dagen.
Kampvuur

Sofie Lemaire mag dan wel in quarantaine zitten, een goed verhaal vertellen kan ze nog steeds! Hoe ze ooit wakker werd in een kamer die op stelten gezet was door inbrekers. Haar gsm blijkt weg. Ze belt met een gsm van een huisgenoot haar eigen gsmnummer en hoort die vervolgens ergens in de kelder overgaan. Gewapend met een bezemsteel gaat ze op onderzoek uit…

Dat iedereen wel een bijzonder verhaal te vertellen heeft geloven ook de makers van de podcast “Relaas”. Zij begeleiden mensen om een eigen, waargebeurd verhaal zo treffend mogelijk te brengen op live vertelavonden en in hun podcast. Verhalen die aangrijpen, vertederen, doen lachen en doen fronsen. Ware verhalen verteld door echte mensen, en één van die mensen is Timon, met een straf verhaal over een uit de hand gelopen brainstormsessie.

Tijdens de eerste lockdown begonnen mensen overal - voor hun computercamera - boeken voor te lezen. Voor het slapengaan, bij het opstaan en elke pauze die je nam, kon je wel ergens meevolgen. En hét boek, dat toen in de helft van die handen zat, was de “Decamerone” van Giovanni Boccaccio.Toeval is dat niet, want het speelt zich ook af in een soort lockdown tijdens een pandemie. In 1348 in Firenze, waar de pest toen hevig woedde. En 7 mannen en 3 vrouwen besluiten om samen in zelfisolatie te gaan in een landgoed. Die kunnen daar natuurlijk niet netflixen tot ze er bij neervallen, dus ze beginnen elkaar verhalen te vertellen. 10 dagen lang vertelt ieder van hen een verhaal. 100 verhalen dus. En niemand in ons land die die verhalen beter kent dan Frans Denissen, want hij heeft het niet één, maar twéé keer vertaalt. 

 

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet