Geen idee wat je onder de kerstboom moet leggen? 'Wonderland' geeft tips

14 december 2021
Heb jij de zoektocht naar je kerstpakjes al aangevat? Een sjaal voor je oma, parfum voor je zus, sokken voor de neef die je eigenlijk niet zo goed kent… het zijn de klassieke cadeaus die elk jaar terugkomen. Maak het dit jaar wat spannender, met onze Wonderland-geschenken! Kadootjes, helemaal Wonderland-approved. Ideaal voor elke muziekliefhebber, en misschien ook wel gewoon voor jezelf.

De platenspeler-kaasplank

Kaasplank-platendraaier

Behoeft dit meer uitleg? Ideaal voor vinylliefhebbers die graag kaas eten. Of kaasliefhebbers die al graag eens een plaatje draaien. En kijk, dat kaasmes! Geniaal, vinden wij. 

Een cassette van Elbow

Flying dream I van Elbow op cassette

Het nieuwe album van Elbow, Flyiing Dream I, kan je ook lekker oldscool op cassette kopen. Ideaal trouwens voor de kleine portemonnee: kost slechts €12! 

De confetti van Taylor Swift

De confetti van Taylor Swift

Als het iets meer mag knallen, heeft Taylor Swift het perfect cadeau voor onder je boom. Ze lanceert een speciale Red nieuwjaarcollectie en daarin vind je: een partypopper! Met een mooie confettiprint op de zijkant en gouden en witte confetti binnenin. Voor €8 koop je het gadget op de webshop van Taylor Swift en alle winst gaat in dit geval wél naar de artiest zelf. Voor al je andere poppers verwijs ik je graag door naar onze Noorderburen.

Major Labels: A History of Popular Music in Seven Genres

Voor de lezende muziekliefhebber: een boek over de muziekgeschiedenis

Ook voor de lezende muziekfan ligt er iets onder de kerstboom. De Amerikaanse muziekcriticus en journalist Kelefa Sanneh verdiepte zich in de zeven genres die de laatste decennia de muziekgeschiedenis bepaalden. Hij schreef er het boek “Major Labels: A History of Popular Music in Seven Genres” over. Een aanrader voor wie zich wil verdiepen in onder andere rock, pop, R&B en hiphop. Je moet er wel €27 voor over hebben.

Een vertraagde DJ Shadow

DJ Shadow 'Endtroducing', maar dan vertraagd

Laatste muziektip: DJ Shadow. Hij viert de 25e verjaardag van zijn baanbrekend debuutalbum Endtroducing... met een heruitgave van de plaat … op halve snelheid. Volgens de artiest komt het geluid door deze technische ingreep gedetailleerder en genuanceerder uit je platenspeeler. Voor 45 dollar krijg je twee 12” vinyls die niet in je platenkast mogen ontbreken. 

De douchekop mét speaker

Douchen met muziek boven je hoofd

En als je tot slot altijd en overal naar je favoriete muziek wil luisteren, dan is er nu de high-tech showerhead with speaker. Ja, inderdaad, uit je douchekop komt voortaan niet alleen water, maar ook muziek. Via bluetooth zet je onder de douche je favoriete plaat op. Het komt de klank misschien niet ten goede, maar het kan dus.

Ontdek nog meer leuke geschenken via Radio 1 Select

Luister ook: