Wat met het geld dat je even niet nodig hebt?

15 maart 2016
Wat doe je met het geld dat je niet meteen nodig hebt? Op een spaarboekje zetten? Dat is de veilige optie, maar het brengt nauwelijks nog iets op. Wat zijn de alternatieven? Aandelen? Vastgoed? Hautekiet zocht het uit.

Tot enkele jaren geleden was de situatie -simpel gesteld- als volgt: het geld dat je niet meteen nodig had, kon je op een spaarboekje zetten. Daarop kreeg je dan een behoorlijk rendement. Wilde je meer rendement, dan moest je je toevlucht zoeken tot alternatieven. Aandelen bijvoorbeeld.

Op zich is er niet zoveel veranderd. Het spaarboekje bestaat uiteraard nog altijd, alleen krijg je daar op dit moment haast geen rendement meer op. Het wordt dus steeds interessanter om de alternatieven goed te bestuderen.

Hautekiet haalde journalist Steven Rombaut erbij:

"Vastgoed is de voorbije jaren fors duurder geworden. Voor velen is het moeilijk om 'n huis te kopen zonder steun van ouders" Steven Rombaut

— Hautekiet (@hautekiet) March 15, 2016

 

"Pensioensparen is een zeer goed beleggingsproduct. Het is een aantrekkelijke spaarformule" Journalist Steven Rombaut #weekvanhetgeld

— Hautekiet (@hautekiet) March 15, 2016

 

Ook jouw mening is welkom:

REAGEER

Ga jij op zoek naar alternatieven voor je klassieke spaarboekje, nu de rente maar blijft dalen? Aan wat denk je dan? Een spaarboekje van een online bank? Obligaties of aandelen? Vastgoed?

Blijf je je spaarrekening behouden, zelfs mocht de rente -theoretisch- negatief worden?

 

Foto © Getty Images