"Wat moeten de Paul McCartneys, Bob Dylans en Mick Jaggers van deze wereld hiervan denken?"

20 januari 2016
Glenn Frey, de gitarist van The Eagles, is gisteren overleden. Hij werd 67. De Vlaamse media, ook Radio 1, stonden stil bij de dood van Frey, maar minder uitgebreid dan bij de dood van David Bowie. En dat vindt Ilse Verhaegen jammer. Ze kreeg een minuut in Hautekiet.

Het is een pijnlijke vaststelling: er is een generatie van muzikale helden die door hun leeftijd en/of ziekte stilaan begint uit te dunnen. Zo was er vorige week het schokkende nieuws dat David Bowie was heengegaan. Dat raakte me heel erg. Maar ik vond troost bij Radio 1.

Dankzij de radio konden wij luisteraars en bewonderaars van Bowie met zijn allen samen rouwen om ons verloren icoon, de ganse dag én nacht, waarvoor dank!

Gisteren kwam de volgende klap: Glenn Frey van The Eagles, de man die wereldberoemd werd met zijn band met hits zoals Hotel California, was ook van ons heengegaan.

Alweer totale verrassing; een goed jaar geleden had hem samen met mijn toen 7-jarig zoontje nog ‘live en alive’ gezien en gehoord op een concert. Weer was ik bedroefd.

Er was wel een lichtpuntje: via de radio zouden wij fans weer collectief kunnen mijmeren, luisteren en rouwen. Maar na het bericht van zijn overlijden in het ochtendnieuws kwam er … niets. Geen muziek van the Eagles, geen interviews over de man, geen nachtradio … Er restte me niets dan mijn eigen platenkast in te duiken. Welnu, wat moeten de Paul McCartneys, Bob Dylans en Mick Jaggers van deze wereld hiervan denken?

RADIO 1 OVER GLENN FREY

Radio 1 stond stil bij het overlijden van Glenn Frey in Ayco en Wonderland. Herbeluister via Radioplus.

Foto © Tiocfaidh ár lá 1916