Hautekiet
Wat mogen we nog eten? Houdt het jou bezig?
do 4 okt. - 8:20
“Tonijn is bedreigd, varkens vreten regenwoud, boontjes malen kilometers en koeien stoten broeikasgassen uit. Op de duur mag een mens niets meer eten” Zo staat het op de achterflap van ‘Goed eten’, het boek van Dorien Knockaert.
Knockaert heeft een jaar intensief gezocht naar eten dat altijd zal mogen omdat er meer dan genoeg van is. En gevonden.
Wat mogen we nog eten? Knockaert vertelt het aan Hautekiet.
Ben jij ook bezig met wat je eet? Eet je weinig tonijn omdat die bedreigd is? Koop je geen boontjes uit Kenia? Mijd je Light-producten? Laat je kip aan de kant liggen vanwege de campylobacter? Of doe je gewoon je eigen zin? En is 'smaak' en 'prijs' het enige wat telt? Laat het ons weten!
De blog van Dorien: jongesla.wordpress.com
De leestip van luisteraar Aude én van Dorien: 'Een pleidooi voor echt eten' (In Defense of Food) van Michael Pollan.
Het forum is afgesloten. Wie nog wil reageren, kan dit via hautekiet@radio1.be