Wat raakt Hendrik Dierendonck?

13 januari 2017
Hendrik Dierendonck is één van de bekendste slagers van ons land. Minder maar kwaliteitsvoller vlees is volgens hem de toekomst. Zondag 22 januari was hij te gast in Touché.

De liefde voor vlees is Hendrik met de paplepel ingegeven. Met veel passie nam hij de slagerij van zijn vader over en hij breidde hem uit met een tweede winkel. Deze week opent zijn derde winkel. Voor het eerst gaat hij verder dan de grenzen van zijn geboortestreek West-Vlaanderen en trekt hij naar Brussel.

Hij bracht ook een boek uit waarin hij zijn liefde voor vlees beschrijft met opmerkelijke recepten. De foto's uit het boek komen van Thomas Sweertvaegher en Stephan Vanfleteren.

De foto's uit het boek komen van Thomas Sweertvaegher en Stephan Vanfleteren.

Zijn broer Alexander is architect en gaat samen met Robberecht en Daem de nieuwe VRT bouwen.

Hij groeide op naast het Paul Delvauxmuseum, één van zijn favoriete plekken.

Het kon hem bekoren dat ze in de Tv-serie Van Vlees en Bloed werkten met echt vlees. 

Op 1 maart start de nieuwe campagne van Dagen zonder vlees. Een uitdaging om 40 dagen zonder vlees en vis door te brengen. Hoewel Hendrik niet meteen vegetariër zal worden, vindt hij het goed dat het concept mee zorgt voor een bewustmaking rond voeding.

Muziek in de uitzending:

  1. Malcolm Holcombe - Butcher in town
  2. Van Morrison - Cypers Avenue
  3. Wayne from Maine - When the cows come home
  4. Wilco - Spiders (kid smoke)
  5. Koen Brandt - Begingeneriek van Van Vlees en Bloed
  6. The Beatles - Piggies
  7. dEUS - Hotellounge
  8. Eels - Rock hard times
  9. The Pixies - Here comes your man
  10. Tom Waits - Sins of my father