Wat raakt Maud Vanhauwaert?

19 januari 2018
Maud Vanhauwaert is de nieuwe stadsdichter van Antwerpen. Zondag 28 januari was ze de gaste van Friedl' Lesage in Touché.

Maud Vanhauwaert publiceerde twee dichtbundels die allebei in de prijzen vielen. Voor Ik ben mogelijk (2011, Querido) won ze de Vrouw Debuut Prijs. En ze won de publieksprijs van de Herman Deconinck wedstrijd voor mooiste gedicht met Wij zijn evenwijdig (2014, Querido)

Maud Vanhauwaert heeft ook een vrolijke website. Daarop vind je info over haar nieuwe voorstelling 'Mijn punt is eigenlijk' waarmee ze in maart in première gaat.

Vanaf 10 februari is ze spreekstalmeesteres van de Saint-Amourtournee.

Ze zal ook opnieuw meewerken aan het volgende Queer-arts-festival.

Ze had een rubriekje in het tv-programma  Iedereen Beroemd waarin ze passanten overviel met poëzie.

Maud maakte de radiodocumentaire 'De ontdekking van de hemel' over Arne, een vriend die uit het leven is gestapt. Na zijn dood besloten Maud die reis samen over te doen, met als gids het dagboek dat hij had bijgehouden. Karen, zijn lief en Maarten vergezelden haar. Ook Eva, de zus van Arne was erbij. Kort daarna stapte ook zij uit het leven.

Wie vragen heeft over zelfmoord of nood heeft aan een goed gesprek kan altijd terecht bij zelfmoord1813.

Muziek in de uitzending

L'orange de marchand - Gilbert Becaud
The Boxer - Simon & Garfunkel
Una Nocha Mas - Yasmin Levi.
Kumushki - uit de soundtrack van Nostalghia van Andrej Tarkovski (1983)
Le Vent Nous Portera - Sophie Hunger
Gramofon Waltz - Eugen Doga In this Shirt - The Irrepressibles (Royksopp Remix) Monday - Ludovico Einaudi Just, After Song of Songs - David Lang ( Soundtrack van film Youth )