Wat raakt Oscar van den Boogaard?

4 maart 2018
Bij het verschijnen van zijn nieuwe roman 'Kindsoldaat' beweert de Nederlandse schrijver Oscar van den Boogaard dat hij de zoon is van prins Bernhard. De prins stierf in 2004, was de echtgenoot van koningin Juliana en de vader van koningin Beatrix. Op zondag 4 maart was de schrijver te gast bij Friedl' Lesage in Touché.

Oscar van den Boogaard las als 18-jarige ‘Les Confessions’ van Jean Jacques Rousseau in het Frans. Het eerste autobiografische boek uit de literatuur waarin zeshonderd personages in voorkomen en Rousseau zichzelf helemaal fileert. Het boek verscheen in het Nederlands bij uitgeverij De Arbeiderspers in de reeks privé-domein.

De film 'Le Mépris' van Jean-Luc Godard met ondermeer Brigitte Bardot werd deels opgenomen in de bijzondere Casa Malaparte op het eiland Capri.

Op zijn schouder heeft Oscar van den Boogaard een tattoo van de Schotse kunstenaar Douglas Gordon.
Het woord “guilty” in spiegelbeeld. Een foto van die tattoo hangt in het Guggenheim in New York.

Oscar van den Boogaard was goed bevriend met actrice Sylvia Kristel. Beluister hier het gesprek met haar in 'Het beste moet nog komen'.

Op 19 maart in Hugo Claus 10 jaar dood. Hij wordt op vele manier herdacht. Oscar ging alvast naar de tentoonstelling in Bozar.

Muziek in de uitzending :

Mon Homme - Mistinguett
De Lelijkheid - Adele Bloemendaal
Where do you go to my lovely - Peter Sarstedt
Je suis snob - Boris Vian
Fillmuziek uit Le Mépris - Georges Delerue
Norman - Sue Thompson
To love somebody - Beegees
Could it be Magic - Donna Summer
Strijkwartet in G opus 18 - Beethoven (uitvoering Jerusalem Quartet)
There’s a lull in my life - Ella Fitzgerald.

Lees ook