Wat raakt Sebastien De Fooz?

1 maart 2020
©Radio 1
De moderne pelgrim trekt niet enkel meer naar Santiago De Compostella, maar ook gewoon een maand door eigen stad. Sebastien De Fooz zwierf een maand door Brussel. Zonder plan, zonder vaste slaapplaats, vertrouwend op de goedheid van mensen die hem binnenlieten. Het werd een verwarrend avontuur. Nochtans is hij eerder al naar Jeruzalem en Rome gestapt en leidde hij ook wandeltochten in Syrië. Een sociaal geëngageerde gast met heel wat bagage en verrassende verhalen in Touché.

Over zijn tocht door Brussel schreef De Fooz ‘De thuistocht’. Wie na het horen van zijn verhaal in Touché benieuwd is naar het boek, moet nog even geduld hebben tot woensdag 11 maart, dan wordt het boek voorgesteld in Muntpunt in Brussel.

Wie meer wil weten over zijn de workshops en nachtwandelingen die hij organiseert, kan daarvoor terecht op zijn website.

De boodschap die De Fooz nog wou meegeven is dat wat ons bijeenbrengt veel groter is dan wat ons uit elkaar drijft. En daar waar er eenheid is, moet je geen verdeeldheid zaaien.

We hadden het in de uitzending ook nog over de volgende zaken:

  • 'Het treurend ouderpaar', een beeldhouwwerk van Kathe Kollwitz in Vladslo.
  • De film ‘Das Leben der Anderen’ van Florian Henckel.
  • De vrouw van De Fooz, Jessica Hilltout, is fotografe. Haar werk kan je hier bekijken
  • Het klooster in Syrië dat vermeld werd, is dat van Deir Mar Musa al-Habashi.

Playlist

Benieuwd naar de muziek die je in de uitzending hoorde? Die vind je hier. Ga naar de dag van de uitzending en klik op Touché. Daar vind je de nummers die we speelden.

Herbeluister de uitzending, deel één en twee

Touché giet de muziekkeuze van de gasten in een Spotify-lijst. Abonneer je of luister hieronder

Radio 1 Select