Wat raakt Senne Misplon?

9 mei 2021
© Lou Voet
Senne Misplon, woordvoerder van Wel Jong Niet Hetero, was zondag te gast in ‘Touché’. Maandag weet hij of hij Gentrepreneur Student-Ondernemer van het jaar wordt. Als jonge ondernemer heeft hij de missie om de maatschappij op alle mogelijke manieren te onderwijzen in het volledige landschap van gender -en seksuele diversiteit.

Dat doet hij via lezingen en webinars maar ook door zijn eigen verhaal te delen. Senne is een trans man. Na een aantal zeer zware jaren, nam hij de levensnoodzakelijke beslissing om ten volle te leven als zichzelf. Senne voelt zich nu goed in zijn vel en trans zijn is nog steeds een belangrijk deel van zijn leven. 

Hoe moet het verder? Komt er ooit een tijd waarin de enge opsplitsing tussen man en vrouw niet meer aan de orde zal zijn? Wat heeft hij met musical? En wil hij graag kinderen?

Dit zijn de onderwerpen die ter sprake kwamen:

Senne is woordvoerder bij Wel Jong Niet Hetero en jongerenvrijwilliger bij Sensoa.

Daarnaast is hij ook ondernemer: hij geeft lezingen en webinars over gender en seksuele diversiteit. Je vindt er alles over op zijn website, https://www.sennemisplon.com/ .

Morgenavond komt hij te weten of hij Gentrepreneur Student-Ondernemer wordt, een initiatief van de Arteveldehogeschool, UGent, HoGent en Stad Gent. De uitreiking kan je live volgen.

BOEK

Met de ‘Hongerspelentrilogie’ van Suzanne Collins kon Senne in zijn jeugd even ontsnappen aan de realiteit.

FILM

Als guilty pleasure kijkt hij graag naar ‘In de Gloria’, om helemaal tot rust te komen en aan niets te hoeven denken. Te bekijken op Streamz.

Daarnaast kan de Nederlandse film ‘Achtste Groepers Huilen Niet’ (2012) hem tot tranen brengen.

BOODSCHAP

Het is oké om dingen niet te weten. Maar verwacht niet van iedere trans of LGBTQIA+ persoon om je te onderwijzen. Ik kies er vandaag voor om die rol aan te nemen, maar onderwijs jezelf. Er is genoeg informatie op het internet beschikbaar. Zoek het eerst zelf op en kom nadien met vragen.

MUZIEK

  • Ain't no Mountain High Enough - Marvin Gaye en Tammi Terrell
  • I'm Ready - Sam Smith en Demi Lovato
  • Nobody's Perfect - Jessie J
  • The hanging tree (uit The Hunger Games Mockingjay - Part 1) - James Newton Howard, Jennifer Lawrence
  • Dit pakt niemand ons weer af - Kim Lian Van der Meij
  • Breaking Free - Zac Efron en Vanessa Hudgens 
  • Defying Gravity (uit de musical Wicked) - Idina Menzel en Kristin Chenoweth
  • Hobo's Lullaby - Old Salt
  • Zeester met Koffie - Bart Peeters
  • Can't Help falling in love with you - Elvis

Abonneer je hier op de Touché-Spotifylijst. 

Touché gemist? Abonneer je dan snel hier op de podcast
Een overzicht vind je terug in het Touché archief!

Of herbeluister de uitzending hieronder :

Heb je nood aan een gesprek? Tele-Onthaal is elke dag bereikbaar op het telefoonnummer 106 of via chat op www.tele-onthaal.be.
Heb je vragen over zelfmoord of worstel je zelf met donkere gedachten? Neem contact op met de Zelfmoordlijn. Dat kan via het gratis nummer 1813, maar ook chatten of mailen is mogelijk. 
Lumi (vroeger: Holebifoon) is er voor al je vragen over gender en seksuele voorkeur. Chatten kan op maandag, woensdag en donderdag van 18.30 uur tot 21.30 uur. Op maandag en woensdag is Lumi ook telefonisch bereikbaar op het gratis nummer 0800 99 533, tussen 18.30 uur. en 21.30 uur. Mailen kan altijd naar vragen@lumi.be.
Je kan ook terecht op de website van Wel Jong Niet Hetero, daar kan je een berichtje achterlaten en neemt er iemand contact met jou op. 
Bij het Transgender Infopunt kan je terecht met al je vragen over het transgenderthema. Dat kan gratis en anoniem op 0800 96 316 of via contact@transgenderinfo.be. Je kan ook een online afspraak maken. 

Lees ook: