Wat raakt Tom Waes?

31 mei 2020
Wie Tom Waes zegt, zegt ‘reizen, avontuur en dingen doen die iemand anders nooit zou doen’. Hij zoekt altijd een nieuwe uitdaging (want anders is het leven toch maar saai) en hij neemt die ook altijd heel serieus. Dat is nu met de coronacrisis niet anders. Hij heeft zich vastgebeten in het thuis blijven. Iets wat hij anders veel te weinig doet. Kan een rusteloze Tom Waes daar mee om? Of heeft hij ook een compleet andere kant die we niet van hem kennen?

Ontdek hier wat zoal ter sprake kwam in de uitzending:

Zijn boodschap: Zorg voor mekaar!

Organisaties

- Tom Waes ken je van Het Geslacht De Pauw, Tomtesterom en Reizen Waes. Hij is presentator en acteur, maar hij zet zich ook in voor een hoger doel. Hij is ambassadeur van Sea Shepherd. Zij willen het leven in zee wereldwijd beschermen.

- Hij is ook ambassadeur voor Kraanwater om duurzaam watergebruik te promoten.

TV, film en video
 

- Meestal is Tom Waes onderweg naar een of ander land, maar tegenwoordig blijft hij thuis. Herbekijk Reizen Waes blijft thuis hier.

- Net voor de coronacrisis uitbrak, ging hij naar Japan. De miniserie is te zien op zondagavond op Een of online.

- Tom speelt de hoofdrol in de serie Undercover, waarvan je het eerste seizoen kan zien op Netflix. Vanaf 6 september kan je het tweede seizoen zien op Eén.

- Nu hij veel thuis is, heeft hij ook meer tijd om filmpjes te checken op Youtube. Het liefst van al kijkt hij naar de ambacht van twee mannen die graven en een hele welness uit de grond toveren.

- Tom leerde duiken na het zien van de Franse documentairefilm Le Monde Du Silence (1956) van Jacques-Yves Cousteau en Louis Malle

Radio

- Tom zag nog nooit het Hellend Vlak van Ronquieres. Tot Koen Fillet hem vroeg om mee te gaan voor Nieuwe Feiten

Fotografie

Tom fotografeert graag. Zijn grote voorbeeld is de Amerikaanse natuurfotograaf Ansel Adams. Bekijk twee van zijn legendarische foto’s:The Tetons and the Snake River (1942) en Cathedral Rocks (1949).

Boeken

Tom is een veellezer Zijn favoriete boek is Walden (1854) van Henry David Thoreau waarin hij zijn eenvoudige leven beschrijft in een zelfgebouwd huisje in een bos vlak bij een meer. Een prachtig tijdsdocument.

Muziek

Muziek: Die vind je hier.

  • Hans De Booij en Wannes Van de Velde - De lichtjes van de schelde 
  • Doe Maar - Sinds 1 dag of 2 (32 jaar)
  • Black Sabbath - Planet caravan
  • Jan Garbarek - Raga I
  • Het Zesde Metaal - Ploegsteert
  • Jimi Hendrix - Little wing
  • Tom Waits - Time
  • Eddie Vedder - Guaranteed
  • Keith Jarrett - The Köln Concert (Part IIc)

Touché giet de muziekkeuze van de gasten in een Spotify-lijst. Abonneer je of luister hieronder:

Beluister de volledige aflevering, in twee delen: