Nieuwe Feiten
Wat voor vlees mag er verkocht worden?
vr 24 feb. - 5:52
Ja, wij weten dat Dagen Zonder Vlees loopt, en dat er argumenten zijn om op bovenstaande vraag te antwoorden met "géén".
Dit gezegd zijnde, hebt u Sarah Van Geel aka Kaatje van Ketnet in De Laatste Show horen vertellen dat ze graag een goed stukje pony eet?
Jan Mulder noemde dat 'fascistoïde', maar Sarah had tevoren alle sportmanifestaties met datzelfde predicaat(je) bedacht.
De Gazet van Antwerpen vond een vleesrestaurant waar pony als 'grasbuikje' op het menu staat. Het schijnt er naast 'koningsballen' een van de populairste gerechten te zijn. Ponyvlees zou de perfecte kruising zijn tussen de entrecôte van een rund en de filet van een paard.
Tiens, waarom verkoopt de detailhandel dan geen grasbuikjesvlees? Of 'Cuy', het in Latijns-Amerika populaire vlees van Cavia's? Of zouden slagers hier alleen vlees van runderen, varkens, schapen (en geiten), paarden en pluimvee mogen verkopen?