Wat zijn de carnavaltrends van 2016?

25 januari 2016
Nu de ruzie tussen Prins Carnaval Dennis en zijn belager Cali is bijgelegd, kunnen we opnieuw focussen op de essentie: hoe zullen we ons verkleden?

Reporter Brecht Devoldere belde naar carnavalwinkels in het hele land. Hij had de mensen van Kostuum & Karamel in Mechelen, Huis Baeyens in Antwerpen, Zonneweelde Carnavalboetiek in Torhout en Vekemans Theaterhuis in Lommel aan de lijn. Zijn vraag: wat dragen de feestvierders in 2016?

De eerste opvallende trend is uiteraard de actualiteit. Hét nieuws van het afgelopen jaar is uiteraard IS. Maar de vraag is natuurlijk wat een IS-strijder is. Als je het zo doet, lijk je te veel op een gewone Arabier en is er niet veel aan.

Hoe moet je het dan wel doen? Volgens de experts is een valse bomgordel onontbeerlijk. Toch blijken die niet zo populair, in Torhout geraken de explosieven niet verkocht. Als je dan toch met een valse bomgordel gaat feestvieren, ga dan voor dit handige exemplaar.

Een ander populair kostuum is dan weer dat van een aantal Star Wars-personages. Mannen verkleden zich het liefst in een Stormtrooper of in Darth Vader, vrouwen kiezen eerder voor een Princess Leia-kostuum. Een Jabba the Hutt-kostuum is iets voor de pro's. Stuur ons een foto door als jij het beter kan dan deze fan!

De politiek doet het altijd goed. Eén van dé carnavalfiguren van de laatste maanden is misschien wel Donald Trump, de Republikeinse presidentskandidaat in de VS. Met zijn vreemde, platgestreken kapsel scoor je ongetwijfeld. Ook president Barack Obama blijft populair! Talkshowhost Jimmy Fallon is er alvast mooi in geslaagd!

Misschien is dé trend wel het K3-kleedje, het is althans overal uitverkocht. Carnavalsvierder zkt. regenboogjurkje dus! In 2010 was het alvast prijs in Reijmerstok, een dorpje in Nederlands Limburg. Een ideetje voor de Voil Jeanetten in Aalst dit jaar?