"We bekijken nog of we dit kunnen bestempelen als nationale ramp"

2 juni 2016
Ook de provincie Limburg krijgt het zwaar te verduren door de regenval. Vooral in Zepperen, een deelgemeente van Sint-Truiden, is er op dit moment nog steeds grote wateroverlast. De Ochtend belde burgemeester Veerle Heeren voor een reactie. Die bekijkt nog met de rest van de provincie of dit kan bestempeld worden als een nationale ramp.

Op dit moment komen er veel oproepen binnen van bewoners die ontdekken dat hun kelders onder water staan. Daarnaast staan er ook heelder straten en tuinen onder water.

Zepperen (in Sint-Truiden) ligt namelijk heel laag in het stroomgebied. Men is al bezig aan de realisatie van een wachtbekken, maar dit is nog in volle voorbereiding. Men hoopt het water dan gebufferd af te leiden naar dat wachtbekken. 

Dit hele proces vergt tijd en geld. Daarnaast zijn er ook praktische moeilijkheden zoals onteigeningen en bouwvergunningen.

In het verleden heeft men er ook al een bouwverbod gegeven. Maar voor de mensen die er nu al wonen, blijven er voorlopig problemen.

Collega-burgemeester Peter Van Velthoven van Lommel wil de wateroverlast laten erkennen als ramp. En ook Heeren zelf wil dit graag samen met hem en de andere betrokken doornemen, zegt ze in De Ochtend. Wordt vervolgd.

Ben jij ook slachtoffer van de nationale wateroverlast? Moet dit erkend worden als ramp?