"We betalen veel belastingen, dan mag de staat er voor zorgen dat we goed verzorgd worden"

1 februari 2017
Acteur Roel Vanderstukken werd geraakt door verontrustend nieuws over de Vlaamse rusthuizen. Acht op tien personeelsleden zeggen dat er te weinig personeel is om de nodige zorg te geven, vier op tien zeggen zelfs dat het personeelstekort tot incidenten leidt zoals verkeerde medicatie toedienen. Nieuws waarbij Roel aan zijn grootmoeder moest denken.

Twee weken geleden ging hij zijn grootmoeder bezoeken in een overigens fantastisch rusthuis. Ze vroeg hem om even naar haar medicatie te kijken omdat ze ineens een pil moest nemen die ze anders nooit kreeg. Ze was gelukkig zo lucide om het medicijn niet in te nemen. Uiteindelijk bleek dat de pil voor de dame in de kamer ernaast bedoeld was. Als zijn grootmoeder niet zo helder was, had ze misschien wekenlang een verkeerd geneesmiddel genomen, met alle gevolgen vandien. 

Roel wil zeker het personeel van het rusthuis niet met de vinger wijzen, maar dat er een schrijnend tekort is in de zorg, vindt hij een schande. "We betalen veel belastingen, de staat mag er dan toch voor zorgen dat we goed verzorgd worden". Economische crisis of niet. 

Radio 1 Select