“We draaien al 35 jaar muziek zonder te veel boemboem”

16 juli 2017
“We gaan naar een nummer uit de jaren tachtig, een nummer uit mijn tienerjaren”. Zo kondigde Bart De Wever deze ochtend Never Gonna Give You Up van Rick Astley aan op Radio Minerva. Geen plotse carrièreswitch, maar de burgemeester draaide een uur plaatjes ter ere van het 35-jarige bestaan van de Antwerpse radiozender.

Bart De Wever is niet de enige gelegenheidspresentator bij Radio Minerva. Kobe Ilsen, Guy Mortier, Lukas Van Den Eynde en vele anderen kiezen er vandaag de platen uit.

“Ik heb het hem gezegd: als hij nog een hobby zoekt, is hij welkom”, vertelt Wilfried, één van de vaste waarden bij Minerva over de Antwerpse burgemeester. “Onze presentatoren zorgen vandaag voor de techniek, terwijl heel wat markante Antwerpenaars elk een uurtje radio komen maken. De platen en commentaar komt helemaal van onze gasten.”

Succesrecept

De zender heeft elke dag nog vijftigduizend luisteraars, best uitzonderlijk voor een regionale zender. Wat is hun succesrecept? “Vooral de muziek die we al 35 jaar draaien, zonder er te veel boemboem tussen te steken. Luisteraars weten dus wat ze krijgen als ze Minerva opzetten”, zegt Wilfried vol overtuiging.

In Antwerpen azen we met vier radiozenders op dezelfde frequentie

Maar er is ook onzekerheid over de radiovergunning van lokale radiozenders. "Ons dossier is goedgekeurd, maar het probleem is dat we in Antwerpen met vier radiozenders op dezelfde frequentie azen. Die onzekerheid knaagt niet enkel bij ons, maar ook bij onze luisteraars. Die vragen zich af wat er gaat gebeuren met hun radio.”

In mei riep de radiozender daarom op om steunbrieven te sturen. "De reactie was enorm en het is hartverwarmend om te zien hoe mensen meeleven met de radio. Kijk, we betekenen voor senioren heel veel. Die zetten de radio ’s ochtends op en pas opnieuw af als ze gaan slapen.”