“We dwingen elkaar om alcohol te drinken”

4 november 2015
De foto’s van Nick Vinckier gisteren ook zien circuleren op de sociale media? Deze 25-jarige man dronk 100 dagen geen alcohol, en dat veranderde zowel zijn lichaam als zijn geest. Maar makkelijk was het niet. Want de sociale druk om alcohol te drinken is bijzonder groot.

“Stoppen met roken is makkelijker dan stoppen met drinken” schrijft Nick Vinckier op zijn website.  “Als je stopt met roken, word je ontvangen als een echte held. Mensen wensen je proficiat, zijn trots op je en loven je ijzeren zelfdiscipline.”

Bij drinken is het anders.

We zetten elkaar immers sterk aan tot het drinken van alcohol. Meer nog: mensen dwingen elkaar.

Nick kreeg aan het begin van zijn experiment meteen ook reacties als “Wat win je daar nu mee?” en “Uitgaan moet echt saai zijn op die manier”.

Het verhaal van Nick

 

Ook Michael Niclaus ervaarde hetzelfde. Hij stopte van de ene dag op de andere met drinken, en is nu alcoholconsulent. Hij is van mening dat we vooral verslaafd zijn aan de gedachte aan alcohol, in plaats van aan het product zelf.

Het verhaal van Michael

 

Waarom is die sociale druk om te drinken zo groot?

Stof voor discussie in Hautekiet!

 

REAGEER

Hoe moeilijk is het om te weerstaan aan de sociale druk van alcohol?

Drink jij geen alcohol en voel je je een buitenbeentje?

 

In ieder geval is Nick erg tevreden over zijn 100 dagen zonder alcohol. In 4 maanden tijd spaarde hij meer dan 1000 euro uit. En ook de kilo's vlogen eraf:

Foto © instagram.com/nickvinckier

 

 

Foto bovenaan © Getty Images