Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

De bende van Annemie

We hangen vast aan de culinaire drievuldigheid: vlees, groenten, aardappelen

vr 6 mrt. - 9:19

Nog iets minder dan een maand en de editie Dagen Zonder Vlees 2015 zit er alweer op. Heel wat mensen doen mee, en wat valt ons daarbij op: ze gaan niet vegetarisch koken, maar zoeken gewoon een vegetarisch vervangstuk voor hun lap vlees.
We hangen vast aan de culinaire drievuldigheid: vlees, groenten, aardappelen

 

 

 

Vegetarisch gehakt, vegetarische kippenboutjes, chili sin carne ipv chili con carne, vegetarische salami: we willen de link met vlees toch nog niet meteen verliezen.

Hoe komt dat toch, dat we zo vasthangen aan dat vlees? Vanwaar komen onze vaste eetpatronen? We vragen het aan historicus Anneke Geyzen.

 

 

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet