"We spreken hier over snottebellen tussen 12 en 16 jaar"

16 november 2017
Na de rellen van gisterenavond in het centrum van Brussel doet politievakbond VSOA een oproep naar de politiek om extra ploegen in te zetten in de hoofdstad.

Gisteren riep de Franse artiest Vargasss92 via Snapchat op om samen met hem naar het Muntplein te komen. Heel wat Brusselse tieners gaven gehoor aan die oproep. Maar de rapper had geen toestemming gevraagd om een evenement te organiseren, daarom wilde de politie de massa uit elkaar drijven. Dat mondde uit in rellen.

Vincent Houssin van politievakbond VSOA stelt zich ernstige vragen over het huidige beleid. Hij reageerde in De Ochtend:

De politici moeten beginnen nadenken. Als kinderen tussen 12 en 16 jaar geen schrik meer hebben van de politie en ongestraft auto's in brand kunnen steken: dan moet men eens in de spiegel kijken, en afvragen of dit wel het goede beleid is.

"De mensen op het terrein zijn hard gefrustreerd" zegt hij. "Preventie alleen helpt niet. Er moet een duidelijk signaal komen. De jongeren moeten weten als er schade is, dat ze worden opgepakt en voorgeleid. Zowel de ouders als de jongeren zullen zwaar gestraft worden."

"We spreken hier over snottebellen tussen 12 en 16 jaar" zegt Houssin ook nog. "Op beelden zien we dat jongeren zeggen dat de politie schrik heeft. Maar de politie heeft helemaal geen schrik. Alleen ontbreekt het aan de nodige middelen en de toestemming om de jongeren actief op te sporen en te controleren."

Iedere belastingbetaler ziet dat dit niet verder kan. We hopen dat er een absolute nultolerantie wordt doorgevoerd in Brussel.

Lees meer op vrtnws.be

Beluister het integrale interview in De Ochtend:

Lees ook: