"We volgden blindelings de massa, maar wisten niet waarheen"

13 november 2017
Vorig jaar gingen Junior Bauwens en zijn vrouw op vakantie naar Nice. Daar gebeurde iets waar ze vooraf geen rekening mee hadden gehouden.

Beluister het interview:

“Mijn vrouw en ik wilden naar het vuurwerk kijken, maar we hadden honger. Dus besloten we eerst iets te gaan eten. We gingen naar een restaurant in een zijstraatje van de grote Promenade.

Een paar minuten nadat we ons eten hadden besteld, zagen we een grote groep mensen onze straat in spurten. Ze waren in paniek, en riepen allerlei zaken. De aanslag met de vrachtwagen was in volle gang.

Ik dacht eerst dat er stieren van achter de hoek zouden komen, zoals in Spanje, maar al snel besefte ik dat er iets serieus mis was."

“Zonder al te veel nadenken begonnen we te rennen. We volgden blindelings de massa, maar wisten niet waarheen. We kwamen op een parking terecht. Toen besloten we om in een parkje te schuilen. Je weet tenslotte niet of zo’n massa niet recht op een andere terrorist afstormt? Alles gaat zo snel op dat moment.

Na een tijdje beseften we dat we onze gsm in het restaurant hadden laten liggen. Omdat we zonder communicatie de mensen thuis niet zouden kunnen geruststellen, zijn we dan maar teruggegaan. Mijn smartphone stond vol met gemiste oproepen.”

“De twee volgende dagen ging het leven daar raar genoeg gewoon door. Er was natuurlijk veel pers en mensen hadden bloemen mee. Maar de restaurants en het strand zaten vol mensen, alsof het een normale dag was.”

“Ben ik nu bang geworden? Ik merk dat ik toch meer aandacht heb voor wat er op straat gebeurt. Ik kijk wel eens achteruit als ik denk dat ik een verdachte auto zie.”, aldus Junior Bauwens.

Lees ook:

Radio 1 Select