"We willen allemaal meedoen"

19 november 2016
Iedere ouder wil een goeie ouder zijn, en dat voornemen lukt én mislukt elke dag. Volgens onderzoek van de UCL, Louvain la Neuve, lijdt drie tot twaalf procent van de ouders aan een parentale burn-out.

Volgens Ilse De Block van de Opvoedingslijn is het niet ongewoon als ouders met de handen in het haar zitten.

"Opvoeden is niet gemakkelijk maar tegelijk denk ik , laat ons even rustig blijven en dag per dag, week per week bekijken.

Klachten van ouders , zowel moeders als vaders, die bellen of mailen naar de opvoedingslijn zijn: een kind dat elke nacht uit bed komt, het vertrek 's morgens duurt allemaal zo lang, het ontbijten gaat niet goed...

"Het is wel zo dat moeders meer voltijds gaan werken, we zien dat dat soms moeilijker is. De druk is hoger van buitenaf maar we leggen die druk ook op ons zelf." meent De Block.

We willen allemaal meedoen met die stroom.

"Wij zeggen soms je mag ook wel eens tegen die stroom ingaan. Als je ziet dat er iets niet helemaal goed loopt, sta even stil, en kijk even wat dat gedrag van je kind nu betekent; we zien in het gedrag van het kind vaak de signalen".

 

Conclusie: de problemen zijn er, maar ze zijn niet onoplosbaar, vertrouwen in je zelf is belangrijk, leer ook vertrouwen in je kind.

 

Meer info: www. opvoedingslijn.be 078/15.00.10