"We willen een podiumplaats op het EK"

13 augustus 2017
"Het wordt een feest voor de neutrale hockeykijker", zegt Emmanuel Stockbroekx
De Belgische hockeymannen maken zich klaar voor het Europees kampioenschap dat volgend weekend in Amsterdam van start gaat. Zilveren medaillewinnaar uit Rio Emmanuel Stockbroekx blikt vooruit op de kansen van de Red Lions. “We willen een podiumplek”.

De voorbereiding het EK liep gesmeerd voor de Red Lions, ze wonnen een World League toernooi in Zuid-Afrika en versloegen er topland Duitsland met 6-1. Op het EK zit België in de poule met Nederland, Duitsland, Spanje en Oostenrijk. “Daar kan ik zeker mee leven”, zegt Stockbroekx. “In de hockeywereld wordt op dit moment gezegd dat Nederland en België de pannen van het dak spelen, dat duel wordt dus een echte clash.”

Nederland - België wordt een echte clash

“Nederland is echt een groots hockeyland”, gaat Stockbroekx verder. “Ze hebben veel ervaring op de toptoernooien, hebben Olympisch goud gewonnen en zijn meerdere keren Wereldkampioen geweest. Die consistentie streven wij ook na.”

Het wordt een feest voor de neutrale hockeykijker

Toch zakt Stockbroekx niet met dichtgeknepen billen af naar het gastland. “Wij worden er alleen maar warm van om tegen zo’n land te kunnen spelen. Het EK is ook in hun thuisland, we spelen dus voor een vol stadion met 9000 mensen. Dat wordt absoluut een feest voor de neutrale hockeykijker”.

Stockbroekx speelt zelf bij het Nederlandse HC Bloemendaal, hij komt dus in een vertrouwde omgeving terecht. “Ik heb me al een jaartje extra kunnen voorbereiden in Nederland”, lacht Stockbroekx. “Ik voel me er thuis, want ik zal ook twee ploegmaats tegenkomen.”

We willen een podiumplek

Wat de ambities betreft is Stockbroekx duidelijk. “We willen als ploeg een podiumplek halen, maar we ambiëren meer op het proces tijdens het toernooi. De laatste toernooien hebben aangetoond dat we gedurende de week beter kunnen worden en we dan ook titelambities kunnen uitspreken.”

Herbeluister het gesprek via onderstaande link.

http://radioplus.be/#/radio1/herbeluister/c283ad79-8f4d-11e3-b45a-00163edf75b7/d9e2cf13-7ffe-11e7-8627-02b7b76bf47f/

Radio 1 Select