“We zijn nu in 2018, en mensen klagen dat een vrouw haar borsten toonde op de radio”

10 september 2018
Screenshot France Inter
De borsten van comédienne Constance houden Frankrijk al een week in de ban.

“Parlons balcons, parlons nichons”. Het zijn de woorden van Constance, een wat provocerende comédienne, die regelmatig te gast is op radiozender France Inter. Eind augustus kaartte ze daar aan dat ze de commentaar van puriteinse mensen beu is. Ze heeft het gehad met mannen die zeggen wat een vrouw wel of niet met haar lichaam mag doen. (Denk bijvoorbeeld aan topless zonnen)

Om haar stelling kracht bij te zetten, ging ze zelf ook topless, met als boodschap “Het is mijn lichaam, en ik doe ermee wat ik wil.” Dat gebeurde totaal onverwacht, en leidde dan ook tot grote consternatie in de studio.

(Lees verder onder de video)

10 dagen later is Frankrijk nog altijd niet bekomen, zegt Alex Vizorek in zijn rubriek “Coucou De France” in ‘Nieuwe Feiten’. Heel wat mensen spraken schande, en scholden haar de huid vol. “We zijn nu in 2018, en mensen klagen dat een vrouw haar borsten toonde op de radio” zegt hij.

“Vroeger keken we naar Benny Hill tijdens het avondeten, en konden we elke dag topless vrouwen zien. Waarom zijn mensen dan nu boos?” vraagt Vizorek zich af. “Misschien moeten we zelf ook topless op de radio verschijnen?”, stelt hij voor aan presentator Jan Hautekiet. Wie stemt voor?

Herbeluister het interview met Alex Vizorek:

Lees ook: