“Weduwe worden op 26 jaar heeft me 15 jaar ouder gemaakt.”

5 maart 2017
Ingrid Ceusters was een jonge weduwe toen ze Hugo Ceusters, CEO van Hugo Ceusters Group, leerde kennen. Een nieuwe wereld ging voor haar open. “Ik was Hugo zijn Evita, haar passie zag hij ook in mij.”

Hugo was zevenentwintig jaar ouder dan Ingrid, maar dat leeftijdsverschil heeft ze nooit gevoeld. “Een wijze verpleegster zei me dat mijn man niet plots oud zou worden, ik zou mee oud worden en moest van elk jaar profiteren. We hebben nog vierentwintig jaar samen kunnen leven”, zegt CEO Ingrid Ceusters.

Net als in het Evitaverhaal geloofde Hugo in zijn vrouw. “Hij was een heel open, geëmancipeerde man. Van het leven en de liefde heeft hij me zoveel geleerd. Ik heb zijn wijsheid als een spons geabsorbeerd.”

Het was moeilijk om te horen dat Hugo ziek was, maar voor de kinderen was het moeilijker. Een tweede keer weduwe worden maakte Ingrid kwetsbaarder. “Ik ben zelf niet bang voor de dood. Dood gaan is een stuk van het leven. Er zijn maar twee onrechtvaardigheden: de plaats waar je geboren bent en de manier van ouder worden.”

Radio 1 Select