Week van de arbeid: jouw eerste job

27 april 2015
Vrijdag is het 1 mei, Dag van de Arbeid. Hautekiet maakt er een Week van de Arbeid van. Elke dag belichten we een relevante invalshoek binnen het thema 'werk'. Vandaag focussen we op de zoektocht naar een eerste job.

Begin januari kaartte Toon Lissens in Hautekiet al aan hoe moeilijk het is een job te vinden als je niet de veel gevraagde en vereiste “ervaring” kan voorleggen. Heeft hij bijna 4 maanden later al meer geluk gehad?

En wat verwachten jongeren van die eerste job? Worden die verwachtingen ingevuld? Hoe lang duurt het gemiddeld om een eerste job te vinden? 

Ans De Vos (Antwerp Management School) merkte alvast op jongeren zichzelf erg goed verkopen op de sociale media, maar vaak niet goed tijdens het solliciteren.

Daarom raadt ze aan dat je niet moet wachten tot je afgestudeerd bent. "Geef jezelf de kans om eens te falen".

 

REAGEER!

Ben jij (of je zoon- of dochter) op zoek naar een eerste job? Hoe verloopt de zoektocht? Welke verwachtingen koester jij of koesteren zij over die eerste job?
 
Wat is de ideale strategie? De lat hoog leggen en geen job onder je diplomaniveau aanvaarden of snel een job aannemen en gaandeweg wel die droomjob vinden?