#Weetikveel on tour: Expo 'Space' op 2 mei

26 april 2022
© VRT
Op maandag 2 mei laat Kobe Ilsen je alle hoeken van het heelal zien op een exclusieve #weetikveel-avond vanop de ruimtevaartexpo 'Space' in Antwerpen. Stijn Meuris, Katrien Kolenberg en Nancy Vermeulen komen langs en Jasper Steverlinck zorgt voor kosmische muziek.

We staan aan de vooravond van een ruimterevolutie want binnenkort staan we terug op de maan. Ook Mars wordt verder verkend en de commerciële ruimtevaart is geen verre droom meer. We moeten vandaag investeren in ruimtevaart als we onze toekomst op aarde willen veilig stellen. Dat zegt Nancy Vermeulen. Zij was commandant van een Mars-simulatie in Utah en nam deel aan de ESA-astronautenselecties.

De kans dat we alleen zijn in dit universum is bijzonder klein. Er zijn zo’n gigantische aantallen sterren en planeten, dat het bijna uitgesloten lijkt dat er geen andere levensvormen bestaan buiten onze eigen planeet. Sterrenkundige Katrien Kolenberg onderzoekt geluiden van sterren om deze beter te begrijpen. Deze kennis is belangrijk wanneer je op zoek bent naar buitenaards leven.

Ook Stijn Meuris komt langs. Hij geeft een introductie tot de sterrenkunde en er is muziek van Jasper Steverlinck.

Zorg dat je erbij bent

Tickets: 22 euro (inclusief bezoek aan de expo)

Vanaf 18u kan je de expo vrij bezoeken met audioguide, de show start om 20u. Ook na de voorstelling kan je de expo nog bezoeken.

Meer info over de expo vind je hier