“Weg met de communiefeestencommercie!”

12 januari 2017
Volgens Ward Bogaert moet het gedaan zijn met de communiefeestencommercie. In de minuut bij Hautekiet laat hij zijn ongenoegen blijken.
Twee januari. Onbesteld valt de Communiekrant in mijn bus. Afzender: iemand die niet alleen weet waar ik woon, maar ook dat mijn dochter zes is.
En dan die toon! Ik heb nog niets geregeld voor de hoogdag? Euuh, nee. De traiteur? Nee. De goochelaar? Nee. Toch al beginnen timmeren aan de versiering voor mijn voorportaal of tuinhek?
Ik heb geen voorportaal noch tuinhek. Toch iets dat ze niet van me weten. 
En het budget? Al opzijgezet? 250 tot 600 euro voor haar kleren, 200 tot 400 voor de onze en 1000 tot 2000 euro voor het feest zelf. Ik verzin niets. En dan krijg je zo’n feest waar ouders de andere ouders en hun kinderen een hele dag konkelfoezend staan te begluren. Met feestvarkens die niet mogen bewegen voor nonkel Jos en tante Dora hun fancy outfit, die uiteraard niet vuil mag worden, uitvoerig hebben gemonsterd. 
Mag ik u meegeven dat u, indien uitgenodigd, verondersteld wordt minstens 25 euro aan mijn kind te besteden? Ook dat staat in de Communiekrant. Tenzij je liever gratis helpt knutselen aan mijn nieuw voorportaal. Laat het snel weten. Het is maar vijf maanden meer!