Weinig besmettingen in Vlaamse woonzorgcentra

17 september 2020
© Radio 1
Het aantal coronabesmettingen in de Vlaamse woonzorgcentra blijft op dit moment vrij beperkt. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) gezegd in 'De Ochtend'.

In 66 van de 820 woonzorgcentra is er een besmetting vastgesteld en in drie woonzorgcentra zijn er meer dan vijf mensen besmet. “In vergelijking met het begin van de crisis is dat dus wel goed, het toont aan dat we op vele vlakken beter voorbereid zijn dan toen”, aldus Wouter Beke. Hij wijst naar de vele testen die nu worden afgelegd en naar de voorraad beschermingsmateriaal die nu wel beschikbaar is.

Volgens de minister zijn verstrengingen van de maatregelen en de bezoekregelingen dan ook niet aan de orde. “We moeten veel meer aandacht hebben voor het welzijn van de bewoners”, klinkt het. De minister zei ook dat er een groot verschil is met het voorjaar. “Toen dacht iedereen dat het na enkele weken voorbij zou zijn, maar nu horen mensen overal dat het misschien nog een jaar of nog langer kan duren.” Beke benadrukte dat mensen die in een woonzorgcentra worden opgenomen daar gemiddeld nog een kleine twee jaar leven en dat langdurig geen bezoek toelaten voor hem geen optie is.

Beluister het gesprek met Wouter Beke in 'De Ochtend':

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook: