Werd jij al geconfronteerd met racisme op of naast het voetbalveld?

4 december 2015
Racisme komt nog vaak voor op en naast het voetbalveld. Dat schrijft Het Nieuwsblad op basis van een bevraging bij duizend Vlamingen. 62% van van de deelnemers aan de bevraging was al getuige van een racistisch incident op onze tribunes. Was jij al getuige van racisme op of naast het voetbalveld?

De voorbeelden van racistische incidenten op het voetbalveld zijn talloos: vorig jaar kreeg Dani Alves tijdens de match Villarreal-FC Barcelona een banaan toegeworpen nadat supporters eerder al apengeluiden hadden gemaakt. Een fenomeen dat jammer genoeg ook regelmatig in de Belgische competitie opduikt.

 

 

Ondanks alle incidenten vindt 1 op de 5 deelnemers van de enquête campagnes tegen racisme overbodig. Een kwart van de deelnemers vindt die bewuste oerwoudgeluiden trouwens geen vorm van racisme. En ruim een vijfde vindt dat zwarte voetballers wilder tackelen dan blanke spelers.

Alle resultaten van de enquête worden zaterdag gepubliceerd in Fan!, het sportmagazine van Het Nieuwsblad.

@hautekiet Komt helaas nog voor. Gelukkig zijn er steeds meer even mondige ouders die zulke onnozelaars de mond snoeren + club treedt ook op

— Olivier Caluwé (@OlivierCaluwe) December 4, 2015