"Werk aan een betere wereld! Begin bij fietslampjes!"

29 maart 2018
Ira Kerkhove wil van de wereld een betere plek maken. Ze heeft zich voorgenomen om elke week één 'Random act of kindness' te doen. Deze week spelen fietslampjes daar een cruciale rol in. Dit is haar minuut:

Het is wel wat, wonen en werken in een fietsstad als Gent.

Elke ochtend tjezen we met z’n allen de straten door. Heerlijk vind ik dat, die fietsautostrades van Gent. Plooifietsjes, fietskarren, koersvélos, … Het is een woeste verzameling van tweewielers, zeker als ze allemaal samen ergens geparkeerd staan.

Eén ding hebben al die fietsen met elkaar gemeenschappelijk: fietslampjes. En dáár gaat mijn Random Act Of Kindness van deze week over. W

ant die fietslampjes durven al eens blijven branden nadat het baasje is vertrokken. En that’s where I come in!

Als ik in de stad brandende fietslampjes op geparkeerde fietsen zie, dan kriebelen mijn vingers en kan ik er niet aan weerstaan om die lampjes uit te doen. Het lijkt een kleine geste, maar laat ons eerlijk zijn: zo weerhou ik anderen van de opperste teleurstelling van een lege batterij.

Met dat kleine gebaar wens ik andere Gentenaars nog uren fietsplezier, in alle veiligheid, fonkelend als gepimpte kerstboompkes. Dus daag ik jullie allemaal uit om mee te doen.