De SERV zoekt 60 mensen om na te denken over werkbaar werk: schrijf je nu in

2 mei 2017
De Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) peilt om de drie jaar naar de kwaliteit en werkbaarheid van de Vlaamse jobs. De werkbaarheidsmonitor onderzoekt een aantal parameters: werkstress, motivatie, leermogelijkheden, werk - privébalans, taakvariatie, autonomie relatie leiding en arbeidsomstandigheden.

Samengevat: we spreken over werkbaar werk als je een job hebt die motiverend is en kansen geeft, die niet te veel stress oplevert en die een evenwichtige werk-privébalans mogelijk maakt.

Uit Werkbaarheidsmonitor 2016 blijkt dat werkbaarheidsgraad 51% bedraagt, een opvallende daling sinds de vorige meting (54,6% in 2013). De werkbaarheidsgraad is het aantal werknemers met een kwaliteitsvolle en werkbare job. In vergelijking met de allereerste meting in 2004 is de werkbaarheidsgraad gedaald met 1,3 procentpunt.

Om de daling van de werkbaarheidsmonitor beter in kaart te brengen en om oplossingen te zoeken zoekt de SERV zestig mensen die willen nadenken over hoe in verschillende sectoren werk kan gemaakt worden van werkbaar werk.

Schrijf je nu in

De SERV zoekt 60 mensen die hun ervaringen en ideeën over werkbaar werk en werkstress willen delen. Schrijf je nu in.