Werken tijdens of na een kankerbehandeling? We zoeken jouw verhaal.

19 oktober 2017
Kom op tegen kanker organiseert voor de 18e keer een Dag tegen kanker, dit jaar op 19 oktober.

Bijna alle Vlaamse en Brusselse ziekenhuizen leggen hun kankerpatiënten extra in de watten met tal van activiteiten.

Daarnaast zullen zo’n 250.000 mensen zich vandaag solidair tonen met kankerpatiënten door een geel lintje te dragen. Honderden vrijwilligers spelden het gele solidariteitslintje op bij ziekenhuisbezoekers. Ook de personeelsleden van ziekenhuizen, tal van zorgorganisaties, woonzorgcentra, lokale overheden en zelfs scholen en bedrijven doen mee en dragen het symbool.

Het grote publiek kan zijn verbondenheid tonen door via www.dagtegenkanker.be een kaartje te sturen of door het gele lintje te delen op sociale media.

Arabel heeft in een e-book 12 getuigenissen verzameld van mensen bij wie het lukt om tijdens en na hun kanker opnieuw aan de slag te gaan. Mannen en vrouwen met uiteenlopende functies.

Onder de getuigenissen enkele bekende Vlamingen zoals topvrouw Claire Tillekaerts, Manu Keirse, rouwdeskundige en auteur van verschillende bestsellers en acteur Marc Van Eeghem.

Het zijn unieke en sterke verhalen van mensen die bij tegenslag blijk geven van sterke zelfhelende krachten. Met het e-book ‘hoe struikelstenen stapstenen worden’, wil Arabel mensen die tijdens hun loopbaan getroffen worden door kanker of een andere chronische ziekte inspireren en inzichten geven in wat helpt in het werk.

Reageer

  • Bent jij of ken jij iemand met kanker die tijdens of kort na de behandeling opnieuw aan de slag ging?
  • Was dat een bewuste keuze, en waarom? Hoe moeilijk was het om dat te combineren?