West-Vlaanderen slachtoffer van goed draaiende economie

14 september 2017
In West-Vlaanderen staan er 44.744 vacatures open. Tegelijkertijd wordt de poule van werkzoekenden steeds kleiner. “Vorige maand zagen we een daling van 4,9 procent” zegt Kevin Defieuw van UNIZO West-Vlaanderen, in "De Ochtend". Maar zo wordt het steeds moeilijker om de juiste profielen te vinden. Ze zijn daar dus een beetje slachtoffer geworden van de goede draaiende economie...

Het zijn vooral vacatures voor hooggeschoolden die openstaan. Die hooggeschoolde profielen verhuizen immers vaak naar buiten de provincie. En dat vindt Kevin Defieuw een jammere zaak.

Meer dan 60 procent van de West-Vlaamse studenten studeert buiten de provincie. Vandaar dat het belangrijk is om te blijven inzetten op goede kennisinstellingen.

Omscholing van profielen kan ook helpen. En een goede mobiliteit natuurlijk: denk bijvoorbeeld aan de A11, de verbinding tussen Brugge en de kust.

Om dit alles in de verf te zetten, organiseert UNIZO West-Vlaanderen vandaag een symbolische actie op de carpoolparking in Kortrijk. Daar staat een groot scherm met vacatures voor hoogopgeleide profielen.

Beluister hieronder het volledige interview: