"Wetenschappers willen met een dinoleger de wereld veroveren"

19 januari 2018
Elon Musk wordt door de halve wereldbevolking gezien als de redder van planeet Aarde. Maar Jovanka Steele gelooft hem niet. Musk wilt onze wereld niet redden, maar ze kapot maken met een leger van terminators. Ze zullen daarbij geholpen worden door wetenschappers die dinosaurussen terug tot leven te wekken. Hieronder lees je haar relaas. Onder de foto kan je haar middagjournaal herbeluisteren.

In de Standaard stond er deze week dat ze een perfecte DNA-streng van een 50.000 jaar oude Neanderthaler hebben gevonden. En -ze zeggen het niet- maar je wéét dat ze zullen proberen om een Neanderthalerkloon te maken. En daarna -omdat wetenschappers zo competitief zijn- zullen ze ook dinosaurussen beginnen te klonen. Want sorry, neen, ik geloof die wetenschappers niet als ze zeggen: “wij willen het DNA gewoon bestuderen”. Waarom geloof ik ze niet? Omdat DNA bestuderen saai is! Weet je wat niet saai is? Een team van wetenschappers dat de wereld verovert met een leger van dinosaurussen!

Dat is de wereld waar we nu in leven: aan de ene kant gekke wetenschappers die een wereld vol dinosaurussen willen en aan de andere kant de Elon Musks die een wereld vol Terminatorrobots willen maken. En wat willen ze allebei doen? Ons kapot maken! OK, ik geef toe dat ik mijn informatie uit Hollywoodfilms haal, maar het lijkt er meer en meer op dat Terminator en Jurassic Park documentaires waren. Het probleem is dat we gewoon “ja” zeggen tegen deze mensen omdat ze wetenschappers zijn. En wetenschappers willen altijd meer en meer en meer uitvinden.

We moeten “neen” durven zeggen tegen de wetenschappers: “Nee, je mag geen kloon maken! Nee, je mag geen terminatorrobot maken!”. Waarom? Omdat we weten hoe dit eindigt: de dino’s blijven allemaal op een eiland zitten en Arnold Schwarzenegger moet voor de derde keer uit pensioen komen. En geloof mij, dat laatste wil niemand, zelfs de wetenschappers niet.