This Is What I Read - Elsewhere, within here

21 april 2020
Deze week serveert 'Zandman' je de beste Nederlandstalige podcasts. Elke avond eentje om de dag mee neer te leggen. En soms is de beste podcast een ijzersterk gesprek. Daar is de volgende een bewijs van. De aflevering komt uit de reeks 'This is what I read'.

In deze reeks nodigt schrijfster Abbie Boutkabout telkens één gast uit, en ze vraagt deze gast om een boek te kiezen. Tijdens de opname hebben ze het, onder andere, over dat boek. Onder andere omdat Abbie het gesprek ook steeds heel slim terugbrengt naar de gast, naar het persoonlijke, naar het hier en nu. En dit in een open sfeer die zo intiem aanvoelt dat het lijkt alsof je mee aan tafel zit.

In deze aflevering nodigt Abbie academicus Hari Prasad Adhikari Sacré uit. Het is een gesprek over onze Westerse cultuur van claimen, van roepen, en de cultuur van stilte die we er over kunnen zetten. Over co-existentie, samen bestaan. Over thuiskomen en over zo veel meer. Wanneer termen als postkolonialisme, identiteit en migratie je afschrikken, dan is deze podcast net een magneet. Een die aantrekt waar nodig en je liefdevol mee aan tafel zet van twee zeer interessante gesprekspartners.

Layla El-Dekmak heeft dit gesprek gekozen omdat ze er maar niet genoeg van krijgt. Ze heeft het zeker vijf keer herbeluisterd. Omdat er zoveel in zit. "Moest ik in een gesprek kunnen thuiskomen, dan zou het in dit gesprek zijn", zegt ze.

Meer info over de reeks vind je op soundcloud

Deze week kan je nog meer van de beste Nederlandstalige podcasts ontdekken:

  • Woensdag: De Blankenberge Tapes - afl. 1, De zaak Robert Josse (VPRO)
  • Donderdag: Plantrekkers - Helene
  • Vrijdag: Collectief Schik - Roes - afl. 1 De Goddelijke Roes (VPRO)
  • Zaterdag: Relaas - De Brief van Tijs
  • Zondag: Iemand - Karl, de zoon van zijn vader

 

Lees ook: