What A Wonderful Toots

20 december 2019
What A Wonderful .. Toots
Eric Melaerts en Patrick Deltenre brengen een eerbetoon aan Toots Thielemans. Twee gitaristen samen met de originele ritmesectie van Toots Thielemans.

Gitaristen Eric Melaerts en Patrick Deltenre speelden apart in talloze projecten maar nu pas kruisen hun wegen rond de figuur van Toots Thielemans

Toots (1922-2016) staat vooral bekend als de grootmeester van de mondharmonica maar Toots was al een allround muzikant. Gitarist, componist, arrangeur, bekend van klassiekers zoals Bluesette, For My Lady, de filmmuziek uit Turks Fruit en Midnight Cowboy, zijn klassieke versies van Smile, Ne me quitte pas..

Samen met drummer Bruno Castellucci (veertig jaar lang de vaste drummer van Toots) en contrabassist Bart De Nolf vormen Melaerts en Deltenre het project What A Wonderful .. Toots. Het is een hommage aan de muzikant en mens Toots Thielemans, met nieuwe versies van What A Wonderful World, Bluesette, Waltz for Sonny en een paar nieuwe composities in de stijl en de snit van de Gentle Baron

En wie speelt dan mondharmonica in dit project ? 

Patrick Deltenre. Tijdens zijn lange autoritten verveelde onze vriend zich en leerde hij zichzelf met één hand mondharmonica spelen.
Eric Melaerts

HERBELUISTER het gesprek met Eric Melaerts en Bruno Castellucci in Time Out

What A Wonderful Toots. Foto: Eva Asdou