Wie aan de bel? Jamie Lidell

22 oktober 2016
Jamie Lidell heeft voor zijn zesde album zo goed als alle electronica opzij gezet en alle ballast overboord gegooid. Wat de Brit overhoudt, is een vrij uitvoerig album met zijn kenmerkende ietwat introverte soulpop, meestal traag tot midtempo. Bij voorkeur 's avonds te genieten bij een goed glas wijn.

Jamie Lidell heeft een zesde album uit op zijn eigen platenlabel Jajulin: 14 nieuwe tracks, midtempo tot traag. Want af en toe moet ook een workaholic en een spraakwaterval zoals Lidell gas terugnemen en stilstaan bij de dingen des levens. De geboorte van een zoontje en een nieuwe woonplaats Nashville (USA): het zijn markante dingen in een mensenleven en het maakt dat de man achter de funk en soul songs van vroeger -Another Day, Multiply, Little Bit of Feel Good- ietwat rustiger in het leven staat.

Toch klinkt er tekstueel nogal wat twijfel en onrust maar dat is weer voor het conto van Mevrouw Lidell want zijn echtgenote Lindsey Rome is verantwoordelijk voor het merendeel van de lyrics, het tekstgedeelte van de nieuwe songs.

Een interview over het nomadenbestaan van de muzikant en een extra track uit de Radio 1 Sessie donderdag in Studio Toots.

Building A Beginning