Wie is de rijkste mens ter wereld? Amazon-baas Jeff Bezos en Tesla-topman Elon Musk doen haasje-over

7 januari 2021
© Luc Claessen (Belga)
Liefst 188,5 miljard dollar (of bijna 154 miljard euro), zoveel was de portefeuille van Elon Musk deze namiddag waard. De topman van elektrische autobouwer Tesla werd daarmee de rijkste mens ter wereld, berekende het financiële persagentschap Bloomberg. Al kon Amazon-baas Jeff Bezos hem dankzij de beurskoersen even later opnieuw bijbenen.

Door de koersstijging van het Tesla-aandeel op de beurs (+4,8 procent vandaag) was Musk deze namiddag 188,5 miljard dollar waard. Dat was 1,5 miljard meer dan Jeff Bezos, de topman van het Amerikaanse e-commercebedrijf Amazon, die tot dan de rijkste persoon van de planeet was.

Nog geen jaar geleden kwam Elon Musk niet eens in de top 15 van rijkste mensen voor, maar de voorbije 12 maanden is zijn vermogen met liefst 150 miljard dollar gestegen dankzij zijn aandelen in Tesla die het de voorbije tijd bijzonder goed deden. Bloomberg spreekt van mogelijk de "snelste vermogenscreatie in de geschiedenis".

Bezos werd dus onttroond, hij voerde sinds oktober 2017 het lijstje aan van rijkste mens ter wereld. Volgens persagentschap Bloomberg zou Bezos nog steeds met voorsprong de rijkste persoon zijn, ware het niet dat zijn scheiding hem miljarden heeft gekost en dat hij ook vrij gul is tegenover goede doelen.

Al kan het snel gaan, zeker met de virtuele rijkdom die beursaandelen bieden. "Jeff Bezos heeft Elon Musk alweer voorbijgeschoten", weet Véronique Goossens, de hoofdeconoom van Belfius. "Blijkbaar maakt de beurs op dit moment een aantal bokkensprongen en is Bezos nu weer 3 miljard rijker." Elon Musk reageerde overigens nogal gelaten op zijn nieuwe status. Op Twitter klonk het: "Hoe vreemd. Wel, terug aan het werk..."

Beluister het gesprek met Véronique Goossens, hoofdeconoom van Belfius in 'De Wereld Vandaag':

Bron: vrtnws.be en 'De Wereld Vandaag'