Wie zijn de pesters? (En hebben ze spijt?)

26 februari 2015
Er staan opvallend veel berichten in de kranten over pesters de laatste dagen. Eerst was er de Vlaamse Week tegen Pesten, daarna het verhaal van een gepeste jongen uit Vlamertinge die uit het leven stapte, en nu een filmpje waarin een meisje hard wordt aangepakt. Door wie? Wie zijn de pesters?

 

Waarom pesten pesters? En wie zijn ze? Hautekiet probeert samen met psycholoog Jan Coppieters het gedrag van de pesters te doorgronden.

Ook schrijfster Rachida Lamrabet vertelt haar verhaal. Zij gaf dit weekend in DS Weekblad toe dat ook zij wel eens gepest heeft. Op de vraag "Tegen wie zou u het liefst sorry zeggen?", gaf ze dapper toe: "Tegen Ramona B. Een meisje dat wij in de lagere school gepest hebben".

Luisteraar Sara B. out zich eveneens als pester: "Ja, ik heb gepest. En dit knaagt al jaren aan mij. Ik heb er enorm veel spijt van, en als ik hem wist te vinden, zou ik heel graag mijn excuses aanbieden. Sven, van de Stedelijke Handelsschool uit Merksem. Dit gaat over jou".

REAGEER

Misschien durf jij je net als Rachida Lamrabet en Sara toegeven dat je ooit iemand gepest hebt? Waarom deed je dat? En hoe kijk je er nu op terug?

Heb je ooit je excuses aangeboden?

Reageer je liever anoniem? Mail dan naar hautekiet@radio1.be

foto © Pimkie (via Flickr.com)

Radio 1 Select