'Wijs, Grijs & Puber', een podcastreeks van Radio 1

25 november 2020
Grijsisme, dat is iets als racisme, maar dan tegenover ouderen. Filosoof en wiskundige Jean-Paul Van Bendegem wil dat ouderen ertegen in opstand komen. Een beetje zoals pubers hun plek op de wereld opeisen. In vijf afleveringen legt Van Bendegem vijf collega-senioren de stellingen uit zijn boek 'Wijs, grijs & puber' voor: journalist Walter Zinzen, geneticus Jean-Jacques Cassiman, kunstenares Anne-Mie Van Kerckhoven, striptekenaar Merho, en auteur Kristien Hemmerechts.

Veel ouderen beginnen, ook al zoals pubers, een nieuw leven als ze ouder worden. Ze ontdekken nieuwe interesses en contacten. Het leven staat niet stil met 60, verre van. In zijn boek 'Wijs, Grijs & Puber' (uitgeverij ASP) dat in september verscheen gaat Jean-Paul Van Bendegem op zoek naar de bron van grijsisme, en wat er tegen te doen valt.

En nu is er ook de podcastreeks van Radio 1! In vijf afleveringen legt Jean-Paul Van Bendegem vijf bekende collega-senioren de stellingen uit zijn boek voor: 

  • 25/11: journalist Walter Zinzen
  • 02/12: kunstenares Anne-Mie Van Kerckhoven
  • 09/12: striptekenaar Merho
  • 16/12: geneticus Jean-Jacques Cassiman
  • 23/12: auteur Kristien Hemmerechts
     

Het zijn levendige, bijwijlen heftige, gesprekken geworden over afgeschreven worden en erbij willen horen, over afscheid nemen, over levenswijsheid, over leven na de dood, en over het leven tout court.

Luister en abonneer je op de podcast:

Lijst van artikels

Het gelijknamige boek 'Wijs, Grijs & Puber' is een uitgave van uitgeverij ASP. Meer info vind je op aspeditions.be.

Boekcover 'Wijs, grijs & puber'
Boekcover 'Wijs, grijs & puber'

Lees ook: