"Wil je een chick magnet worden, adopteer dan een puppy uit het asiel"

17 januari 2018
Jovanka Steele is de beste Belgo-Amerikaanse kruisbestuiving sinds Lucky Luke of hamburgers met frieten. Maar als Amerikaanse schrok ze van het nieuws dat een Russische bommenwerper over het Belgische luchtruim vloog. Toch heeft ze geen schrik van Poetin. Ook omdat Jovanka met haar bakken attitude het hele Russische leger in haar eentje aankan. maar vooral omdat Poetin een puppy heeft. En zoals alle vrouwen weten, een puppy maakt een man onweerstaanbaar.

Blijkbaar hebben Belgische F-16’s gereageerd op Russische bommenwerpers die een beetje te dichtbij kwamen. Toen ik dat las dacht ik: “Oh nee! Rusland gaat bij ons binnenvallen! Ik heb nét Nederlands geleerd! En nu moet ik comedy in het Russisch leren doen?!? Typisch!” Maar onmiddellijk daarna kon ik alleen maar over Poetin en zijn puppy denken.

Oké. Er is een oud filmpje op YouTube van Poetin die op een belangrijke vergadering in Bulgarije een puppy cadeau krijgt. Het is letterlijk de liefste puppy ter wereld. En plots zie je Poetin smelten en begint hij de puppy kusjes en knuffels te geven, terwijl hij wegwandelt van de vergadering. Dat filmpje heeft bijna een miljoen views. De helft daarvan zijn van mij, maar de rest zijn zeker van andere vrouwen. Want mannen. Met puppy’s. Maken. Ons. Machteloos.

Dus mannen, nu kennen jullie ons geheim: als je een chick magnet wil worden, ga dan gewoon een puppy of lieve hond in het asiel adopteren en knuffel en kus hem als er vrouwen in de buurt zijn. OK, het helpt ook om een douche te nemen en een proper T-shirt aan te doen, maar voor de rest doet de hond alle werk. Poetin is niet dom. Hij moét de kracht van de man/puppy combo kennen.

Want stél dat Rusland bij ons binnenvalt, wélke vrouw zal klagen als de Russische soldaten een lieve puppy op hun tank hebben zitten?
Misschien was dat het probleem in de Krim: veel te veel soldaten, veel te weinig puppy’s.