Wil jij betaald worden volgens prestaties of volgens barema's?

27 februari 2019
Twee derde van de werknemers wil af van de loonbarema's. Veel liever willen ze uitbetaald worden volgens de prestaties die ze verrichten. Maar is het zoveel beter om de barema's over boord te gooien?

Steven Terlaeken werkt al 30 jaar als ambtenaar bij VLAM en wil graag vasthouden aan de barema's, zeg maar loon naar anciënniteit. Hij ziet anciënniteit als voortdurend bijleren en vindt dat hij om die reden ook recht heeft op een betere verloning. Zijn vrouw daarintegen is huisarts en zij werkt volgens prestaties. Als ze een goede huisarts is, heeft ze veel patiënten en verdient ze naargelang.

Weinig onderhandeling

"Als je verloond wordt volgens de loonbarema's, kan je -als je dezelfde job blijft doen- nu al weten hoeveel je gaat verdienen over x aantal jaar. Handig misschien, maar anderzijds valt er weinig te onderhandelen over je loon als je in een baremiek systeem zit", zo vertelt beloningsspecialist bij SD Worx Brigitte Oversteyns.

Ze vindt het niet verrassend dat er zo veel mensen zijn die willen afstappen van het baremiek systeem. "Mensen die groeien in hun functie en expertise krijgen via het baremiek systeem te weinig erkenning daarvoor", legt Oversteyns uit. "Anderzijds is er ook nog het gevoel dat collega's die niet op dezelfde manier presteren, toch hetzelfde loon krijgen als iemand die wél heel hard zijn best doet en dat kan demotiverend werken voor werknemers."

Combinatie

Zelf pleit Oversteyns eerder voor een combinatie van loon volgens barema's en prestaties: "Je kan werken met een basisloon en daaraan een variabele verloning volgens prestaties aan koppelen of ook andere dingen geven ter beloning. Denk maar aan het recht om een dag in de week van thuis uit te werken, dat kan ook een vorm van beloning zijn."

Beluister hier de uitzending: