Wim Lybaert: "Toen ik op kot zat, keek ik op donderdag naar Dallas voor ik op stap ging"

12 oktober 2018
De tv-serie Dallas liep 14 seizoenen lang en is daarmee één van de langstlopende shows ooit. Bij het begin van seizoen nummer tien gebeurde er echter iets vreemd: het hele seizoen daarvoor bleek één langgerekte droom... Megafan Wim Lybaert was volledig aangeslagen toen hij Bobby Ewing plots in de douche zag staan.

WIm Lybaert is een Dallas-fan van het eerste uur. Het ging zelfs zo ver dat hij, in een tijd dat niemand tv keek op zijn kot, kabel liet leggen in zijn Gentse studentenkamer: "Ik kabel leggen op kot om Dallas te kunnen kijken. En de serie kwam dan ook nog eens donderdag op tv, het moment waarop iedereen op stap ging. Maar voor ik kon gaan feesten, moest ik Dallas zien."

Het droomseizoen

Op het einde van seizoen nummer acht hadden de kijkers van Dallas al een douchende Bobby Ewing gezien, terwijl die eigenlijk dood hoorde te zijn. Aan het begin van seizoen negen werd het duidelijk: heel het voorafgaande seizoen was een droom geweest. Voor Wim Lybaert toch een harde dobber: "Eerst dacht ik natuurlijk dat ik bekocht was. Heb ik hier nu heel die tijd voor niets zitten kijken?"

Maar Lybaert zag het uiteindelijk toch als een positieve ontwikkeling: "Heel die serie ging over de strijd tussen het goede en het kwaade. Er was de goede en de kwade broer: Bobby eversus J.R. Zonder die tegenstelling, was Dallas toch heel wat minder."

Radio 1 Select