Angèle - Nonante-cinq

6 december 2021
Angèle gaf zichzelf een mooi verjaardagscadeau. Vorige vrijdag werd de Brusselse zangeres 26 jaar en ze vond dat het uitgelezen moment om haar nieuwe album ‘Nonante-Cinq’ zelf uit te lekken en het uit te brengen op alle streamingdiensten. Een week vroeger dan gepland, en tot grote verbazing van iedereen.

Surprise! Daar was afgelopen vrijdag ineens het nieuwe album van Angèle. Een week vroeger dan verwacht, want de release stond gepland voor 10 december. De Brusselse zangeres zit in quarantaine door een coronabesmetting, en hield daarom de donderdagavond een virtueel verjaardagsfeestje via Instagram Live. Om 22u liet ze aan haar volgers weten, dat ze het wachten beu was en dat ze om middernacht - wanneer ze officieel 26 werd – haar nieuwe album zou loslaten op alle streamingdiensten.

‘Nonante-cinq’ is het tweede album van Angèle en dus de opvolger van het waanzinnig succesvolle ‘Brol’ uit 2018. In haar bericht op Instagram haalde ze de druk van het tweede album aan: ‘er wordt gezegd dat het tweede album het moeilijkste is. Het was inderdaad een speciale ervaring, niet altijd even voor de hand liggend, maar wat een plezier...’ In 2020 bracht ze het nummer ‘Fever’ uit met de Britse zangeres Dua Lipa, waarmee ze hitparades wekenlang barricadeerden. Vorige week woensdag werd bekendgemaakt dat Angèle genomineerd is voor 6 Mia’s, onder andere Solo Vrouw en Hit van het jaar 2020 én 2021.

Het album staat vol met catchy popnummers die een hele tijd in je hoofd blijven hangen. De iets rustigere nummers raken dan weer de gevoelige snaar en zorgen voor een rustpunt in de plaat. Geen Dua Lipa op het nieuwe album, maar wel de Franstalige rapper Damso die van het nummer ‘Démons’ een hit zou kunnen maken. De videoclip van dit nummer is ook sinds vrijdag te bekijken. We kunnen wel stellen dat Angèle haar 26ste levensjaar goed heeft ingezet.