Beck - Hyperspace

2 december 2019
Rode kool met zalm. Een broodje kaas choco. Sushi en frietjes. Als Beck al geen kwart eeuw incompatibele smaken combineerde, zou de stilistische botsing van genres als blues en synthpop op ‘Hyperspace’ opvallen. In het geval van Beck lost die onverwachte mix juist alle verwachtingen in.

Eerst wat lelijk is aan ‘Hyperspace’: de hoes. Beck zal er wel iets mee bedoelen. Ik vermeld het onding omdat je het moet bestuderen voor onze wedstrijdvraag . Laat je er niet door ontmoedigen. De muziek is helemaal niet kunstmatig en gaat nog ergens over ook.

Want Beck Hansen moest iets kwijt. Na 15 jaar is hij weer single en bovendien weg bij Scientology. Ondergetekende is nog steeds verontwaardigd dat de sekte hem als student met een zogenaamde straatenquête trachtte in te lijven. Dus elke rasartiest die Scientology publiekelijk afvalt, vergroot mijn vertrouwen in de mensheid. Way to go, Beck!

Dat leven op losse schroeven vertelt de alleskunner op ‘Hyperspace’ in 11 tracks waar Scientology een puntje aan kan zuigen. Samen met co-producer, mede-songwriter en collega-soundwizzard Pharrell Williams. Chris Martin, Sky Ferreira en Terrell Hines duiken ook op, maar Pharrell is duidelijk hoofdpartner in crime. Eigenlijk zou Beck featuren op een N.E.R.D.-plaat, uiteindelijk draaide het andersom uit. Gelukkig, want lekkerder dan Sushi met frietjes.

Wij wensen Beck snel een nieuw lief. Dat heeft hij met ‘Hyperspace’ verdiend. En nooit terug naar Scientology.

Beantwoord onderstaande vraag en maak kans om het album te winnen.