Blackwave - Are we still dreaming?

18 november 2019
ARE WE STILL DREAMING? Neen, het is echt gebeurd! De debuutplaat van het Blackwave. is ein-de-lijk uit. Exact 52 minuten en 30 seconden geeft het duo je de tijd om ook een antwoord te zoeken op de volgende vraag: DO YOU WANT MORE?

Willem Ardui en Jean Atohoun verschijnen in hun oldskool gameversie op de cover. Een echte nineties kid voelt het meteen kriebelen. De twee Antwerpenaren maakten er dan ook een spelletje van om de luisteraar te verwarren met ludieke, nostalgische geluiden doorheen de catchy nummers. Een opstartende console als intro, een binnenkomend berichtje tussen de lijnen van Arp299, een haperende CD in Bittersweet baby of iets dat aan Super Mario doet denken tijdens Up there.

Dat blackwave. niet louter omschreven kan worden als hiphop, wisten we al langer. Toch blijven ze verbazen. Naast jazz, funk of soul wordt er nu ook geëxperimenteerd met Belgische kleinkunst klassiekers. Een sample van Tim van Wim De Craene wist zijn plaats te veroveren in Smoke Out/True Colors en het zit daar best goed. Kortom: alles mag, alles kan en blackwave. heeft het op deze plaat helemaal voor elkaar gekregen!

Terwijl verschillende internationale artiesten (Wesley Franklin, Winston Surfshirt, Caleborate, Pell) stonden te springen om mee te werken, blijven Willem Ardui en Jean Atohoun met beide voetjes op de grond staan. Iets wat niet vanzelfsprekend is, als je de AB of De Roma al helemaal hebt laten vol lopen.

Als het nog niet duidelijk was dat de vraag ‘DO YOU WANT MORE?’ retorisch was, is een kort maar krachtige ‘yes.’ wel op zijn plek. Mét een puntje erachter, natuurlijk.

Radio 1 Select